Podle zákoníku práce žádné pololetní ani roční odměny neexistují, tudíž je nemůžete vyplatit. Také si těžko obhájíte nějaké hromadné vyplacení většině zaměstnanců.
Můžete využít, jak píšete v dotazu, mimořádnou odměnu (se zdůvodněním za co - musí to být mimo běžné úkoly) nebo cílovou odměnu (příslib odměny za splnění mimořádně náročného úkolu).
Děkuji moc za odpověď. Podle zákoníku práce jsem našla pouze, že je podle §134 možná odměna. Z (projekteso.cz) - dnes kontrolováno - tam o této odměně píší, že je v kompetenci zaměstnavatele v jaké výši, jakým zaměstnancům a za "jaké období je vyplaceno". Zdůvodnění samozřejmě mám. Jde mi teď jestli je možné to rozdělení odměny do jednotlivých měsíců (tedy např. těch 6) nebo zda to u úřadu není možné.... bohužel na žádném školení mě nenapadlo se na toto zeptat... a teď když tápu tak nemohu nic přesného dohledat....
Žádná složka mzdy nebo platu se nerozpočítává do jednotlivých měsíců, ale do tolika čtvtletí, za kolik byla poskytnuta = pololetní odměny se dělí 2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 8. 2021 8:16
Dobrý den, mám takový dotaz. Je vůbec možné vyplatit pololetní odměny na úřadě (rozvolňované postupně do průměru)? Nebo vždy pouze mimořádné jednorázové? Děkuji.