Pololetní odměny na úřadě ?

• 5. 8. 2021 8:16

Dobrý den, mám takový dotaz. Je vůbec možné vyplatit pololetní odměny na úřadě (rozvolňované postupně do průměru)? Nebo vždy pouze mimořádné jednorázové? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2021 8:36

Michaela S. (neregistrovaný)

Podle zákoníku práce žádné pololetní ani roční odměny neexistují, tudíž je nemůžete vyplatit. Také si těžko obhájíte nějaké hromadné vyplacení většině zaměstnanců.
      Můžete využít, jak píšete v dotazu, mimořádnou odměnu (se zdůvodněním za co - musí to být mimo běžné úkoly) nebo cílovou odměnu (příslib odměny za splnění mimořádně náročného úkolu).

• 5. 8. 2021 9:45

Aneta.Anit@seznam.cz

Děkuji moc za odpověď. Podle zákoníku práce jsem našla pouze, že je podle §134 možná odměna. Z (projekteso.cz) - dnes kontrolováno - tam o této odměně píší, že je v kompetenci zaměstnavatele v jaké výši, jakým zaměstnancům a za "jaké období je vyplaceno". Zdůvodnění samozřejmě mám. Jde mi teď jestli je možné to rozdělení odměny do jednotlivých měsíců (tedy např. těch 6) nebo zda to u úřadu není možné.... bohužel na žádném školení mě nenapadlo se na toto zeptat... a teď když tápu tak nemohu nic přesného dohledat....

• 5. 8. 2021 9:51

Aion (neregistrovaný)

Žádná složka mzdy nebo platu se nerozpočítává do jednotlivých měsíců, ale do tolika čtvtletí, za kolik byla poskytnuta = pololetní odměny se dělí 2.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).