Zdravím, pokud poskytujete instalatérské služby s místem plnění v Německu, opravdu byste se měli zaregistrovat v Německu a podávat přiznání / odvádět DPH podle tamní legislativy. Doporučuji si najít daňaře, který má s registračním procesem v Německu zkušenosti, či přímo německou poradenskou firmu. Alternativou může být registrace do režimu OSS (systém jednoho správního místa), kdy se registrujete přes FÚ Jihomoravského kraje a odpadá Vám nutnost registrace v jednotlivých členských státech, budete dávat speciální přiznání pro plnění, které budou v tomto režimu. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2021 11:44
Dobrý den, prosím o radu: OSVČ, plátce DPH provádí instalatéské práce soukromníkovi v Německu. Instalatéři se prý nemusejí v Německu registrovat. Nyní mi klient přinesl fakturu v Kč, 148 570,- Kč + 26218,- Kč DPH= 174 788,- Kč, převedl to na EURA = 6 895,- EUR.
Vůbec nevím, jak mám s fakturou naložit. Do příjmu dám 148 570,- Kč a DPH 26 218,- odvedu, ale % DPH neodpovídají naší DPH, nebo dám celou fakturu i s DPH - a to opravdu nevím kam a už ani já nevím kudy kam. Prosím o pomoc a děkuji.