Co je špatného na formulaci o počtu hodin, co máme v dohodě?
to se ptáte vážně? sama píšete, že to neodpovídá skutečnosti, ne? nebo tomu špatně rozumím?
pokud jejich práce nesplňuje kritéria dohody tak jak jinak než ukončením spolupráce nebo pracovním poměrem to chcete řešit? a kdo zde vám má říct, v jakém úvazku? tady někdo ví, kolik hodin u vás pracují? kolik pro ně máte práce?
nemůžu, neb jsem se ve vašich dotazech ztratila. úvodem píšete, že:
není dodržen rozsah nepřekračující v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby... dochází k překračování počtu hodin....
teď zase, že ustanovení o počtu hodin ODPOVÍDÁ skutečnosti...
tak nevím, co vlastně řešíte.
Ocituji z původního dotazu:
"Máme dost lidí zaměstnaných na DPČ a bohužel není dodržen rozsah nepřekračující v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby.
V dohodě je uvedena hodinová sazba a rozsah práce "podle potřeby zaměstnavatele", bohužel dochází k překračování počtu hodin."
Lidé pracují podle potřeby zaměstnavatele (to odpovídá ustanovení v dohodě), ale bohužel
není dodržen rozsah hodin nepřekračující v průměru polovinu stanovené PD. Prostě odpracují něco mezi polovinou PD a plným úvazkem, v jednotlivých měsících se to samo-
zřejmě liší.
Nevím, jak mám vypočítat průměrný měsíční čistý výdělek pro ÚP, když zde není žádný denní úvazek. Jestli mi v tomto dokážete poradit, budu moc ráda. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 8. 2021 22:02
Máme dost lidí zaměstnaných na DPČ a bohužel není dodržen rozsah nepřekračující v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby.
V dohodě je uvedena hodinová sazba a rozsah práce "podle potřeby zaměstnavatele", bohužel dochází k překračování počtu hodin.
Dá se s tím něco dělat? Jak postupovat, myslím tím řešení uplatněné v praxi?
Moc děkuju za rady!