Ano, musí se spočítat pravděpodobný hodinový výdělek. Je to velký skok v průměru. Ještě se zeptám, nedošlo ke zkrácení úvazku?
28 000 x 3 : 520 = 161,54
Pravděpodobný průměr by měl být nejméně 161,54 (pokud nebude stanoven podle jiného zaměstnance). Je to výpočet bez nějakých jiných mzdových složek, které by vám případně naležely, kdyby jste minulé čtvrtletí pracovala, např. prémie..., to by pak byl průměr vyšší.
On sice úvazek neovlivní hodinový průměr, ale už jsem se setkala s tím, že mzdová účetní pokrátila hodinový průměr poměrem k úvazku. Což samozřejmě není správně, ale napadlo mě, jestli se této chyby nedopustila i vaše účetní. Určitě kontaktujte vaší účetní a upozorněte ji na vzniklo chybu, v každém případě není pravděpodobný hodinový průměr stanoven správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 8. 2021 9:34
Dobrý den mám dotaz ohledně průměrného hodinového výdělku. Od 25.3.2021 jsem byla na nemocenské. Od 21.6 do 25.6. jsem čerpala dovolenou a poté nastoupila zpět na nemocenskou. PHV byl v měsíci červnu 166,27 Kč. Nyní jsem avšak dostala vyplatni pásku za červenec a průměrný výdělek je uveden 96,96 Kč, z kterého mi vypočítali náhradu mzdy za nemoc. V předchozím čtvrtletí jsem neodpracovala jediný den na hlavní pracovní poměr. Podle čeho by si měl tedy vypočítat průměrný výdělek, který se stanovuje k 1.7. 2021? Program vyhodil průměr 96,96. Děkuji