Děkuji. Zaměstnanec od ČSSZ dostává celou výši ID tj. 6.820. Oni tedy nezabavitelnou částku vůbec neřeší, takže zohlednění této částky zbývá na nás.
Bohužel zaměstnance s větším počtem exekucí přednostních i nepřednostní s kombinací ID řeším poprvé. Pořadí exekucí jsem si dle doručení prvnímu plátci stanovila, jen si nejsem jista tou možností kombinace výpočtu srážek.
Děkuji Vám za trpělivost.
Pokud ČSSZ vyplácí celou částku, pak by měl být postup u přednostní pohledávky stejný jako u nepřednostní. Ale to vám musí potvrdit exekutor. Takže každopádně se snažte dovolat exekutorovi na přednostní exekuci a ať vám to dá písemně do emailu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 8. 2021 9:56
Dobrý den,
prosím o radu zkušenějších. Nastoupil nám zaměstnanec, který má několik exekucí (přednostní i nepřednostní) a pobírá inv.důchod. V jednom usnesení od exekutora k nepředností pohledávce je uvedeno "Plátci mzdy se určuje, aby při výpočtu základní (nepostižitelné) částky ze mzdy povinného, byla započítána částka od druhého plátce mzdy ČSSZ ve výši 6.820,-". Znamená to tedy, ze tuto částku odečtu od nezabavitelné částky 7.873,- (je sám) a pak rozdíl 1.053,- odečtu od čisté mzdy a dělím na třetiny? Nebo tuto částku mám přičíst k čisté mzdě? Výsledek (třetiny) mi vyšel stejný.
Zahrnutí ID do příjmu požaduje pouze jeden exekutor. Mohu počítat srážku zaměstnanci v jednom měsíci dvěma způsoby tj. pro přednostní čistá mzda mínus 7873 :3, a tu 1/3 zaslat exek. a pro nepřednostní čistá mzda mínus (7873-6820 ID) : 3 a z toho 1/3 zaslat exek..
Výši 1/3 předností a 1/3 nepředností pak srazím zaměstnanci.
Je tento postup možný?
Děkuji předem všem za cenné rady.