Ano, nevyjádřila jsem se přesně. Již nesplňuje podmínky. Ale co jsem se dočetla na internetu, tak i tak do konce roku musí platit zálohy jako v paušálním režimu (ty se mu pak započítají jako zálohy na daň, SP a ZP). Bude tedy podávat přehledy na SP a ZP a přiznání. A ty platby v paušálním režimu si započte v přehledech jako klasické zálohy za celý rok? Nebo jen od měsíce, kdy se stal plátcem DPH? A ještě dotaz ohledně daňových přiznání - může v přiznání k dani z příjmu využívat nadále paušální výdaje procentem a přitom podávat přiznání k DPH kde uplatňuje klasické účtenky? To asi nelze, že? Moc děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2021 14:39
Dobrý den, mám dotaz ohledně vystoupení z paušálního režimu. Podnikatel, fyzická osoba, zjistil v 8/2021 že za předchozích 12 kal. měsíců překročil obrat 1 mil. Kč a stává se od 9/2021 plátcem DPH. Z tohoto důvodu se mu již nevyplatí být v paušálním režimu. Lze z něj vystoupit v průběhu roku? Děkuji za případné zkušenosti!