Dobrý den, prosím Vás o informaci. Jsem jediný jednatel a majitel společnosti, která prodává potraviny a dále přes e-shop dárkové předměty. Nyní jsem se rozhodla, že bych potraviny ráda převedla na fyzickou osobu a pouze e-shop nechala na právnické. Je toto možné? Můžu si přefakturovat zásoby a vybavení provozovny takto sama mezi sebou. Vím, že je to společnost a já... ale působí to všelijak. Děkuji za Vaše názory. S
Určitě, bude to za ceny dle faktur, ani korunu navíc. Jde jen o to, že prodávám potraviny pod s.r.o. s názvem, který s tím nijak nesouvisí a chci to oddělit. Napadá Vás nějaké úskalí, na co nesmím zapomenout? Děkuji.
Něco je špatně? Když koupím maso za 120 Kč, tak ho nemůžu prodat sobě jako fyzické osobě za stejnou cenu? Musím si tam přičíst marži jako pro běžného odběratele? Vždyť když firmy ruší sklady, tak jdou klidně i pod cenu, ne?
Obvyklou cenou se rozumí cena, která by byla dosažena při prodeji stejného zboží v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění.
pod cenu jít můžou, když nejde o prodej osobě blízké.
možná obhájíte i za nákupku, protože vy sice budete koncový zákazník, ale ne spotřebitel, ale nakoupíte to vše, takže cena odpovídající velkoobchodu, tj. ta, za kterou jste nakoupila+náklady s tím spojené (skladování, doprava...)
23. 8. 2021 10:21
Dobrý den, prosím Vás o informaci. Jsem jediný jednatel a majitel společnosti, která prodává potraviny a dále přes e-shop dárkové předměty. Nyní jsem se rozhodla, že bych potraviny ráda převedla na fyzickou osobu a pouze e-shop nechala na právnické. Je toto možné? Můžu si přefakturovat zásoby a vybavení provozovny takto sama mezi sebou. Vím, že je to společnost a já... ale působí to všelijak. Děkuji za Vaše názory. S