Pokud u zaměstnavatele prohlášení poplatníka podepíšete, bude to daň zálohová, u nízké odměny ji pokryje sleva na poplatníka a dostanete vyplacenou celou částku, ale budete mít povinnost zahrnout tento příjem do daňového přiznání.
Pokud prohlášení nepodepíšete, daň bude u příjmu do 10.000,- měsíčně srážková, jestli příjem do DP zahrnete nebo ne, si rozhodnete sám.
Jestliže bez podepsaného prohlášení v některém měsíci DPP přesáhne 10.000,- Kč, daň bude zálohová a budete muset DPP do DP zahrnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
26. 8. 2021 18:13
Dobrý den,
jsem OSVČ jako hlavní činnost s příjmem kolem 30 000 měsíčně. Dále take na DPP vydělávám pod 10 000 korun.
Vyplatí se mi podepsat růžový formulář? Znamená to, že se mi bude počítat srážková daň a ta se mi kvůli nízkému příjmu také vrátí?
Pokud formulář nepodepíšu, budu dostávat na účet plnou částku, ale musím je pak zdanit?
Děkuji za odpověď.