Osobně jsem to neřešila, ale věřím, že vám uvedený článek pomůže.
https://www.podnikatel.cz/clanky/covid-19-odmeny-pro-zdravotniky-v-otazkach-a-odpovedich/
Děkuji, ano, přesně odsud jsem čerpala. Právě jsem to zjistila, že se kompenzace pro lékaře poníží o 33,8%, zbytek se vyplatí zaměsnanci (pokud usoudí??) a to vstupuje do vyměřovacího základu pro pojistné. Do průměru se nezahrnuje.
Paní ze sociálky už volala, že ano, podléhá pojistnému. Tak jsme se k něčemu dopracovaly.
Děkuji a mějte krásný den!
Nemáte zač, já řeším vojáky, ne zdravotníky, tak k této problematice jsem nic nestudovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
2. 9. 2021 7:55
Prosím o informaci ohledně výplaty "covidových odměn" zdravotníkům ve mzdě - pořád řešíme,
zda je to benefit - v tom případě dle výkladů podle § 224 odst. 2 ZP nevstupovala do průměrného výdělku, to je asi jasné, ale je součástí vyměřovacího základu pro odvod sociálního a zdravotního pojistného?
Pochopila jsem podle různých odpovědí na dotazy, že ano, ale na sociálce jsem si ověřovala postup a paní mně odpověděla, že benefit nepodléhá pojistnému.
Je to tak i v tomto případě?
Děkuji za pomoc zkušenějších...