Pokud nejste mzdová účetní, tak výpočet snad nepotřebujete. Výsledek paní Líby je správný a to by vám mělo stačit. Já když si v obchodě kupuji chleba, tak taky k tomu nepožaduji postup výroby chleba:-)
§ 216....
"(2) Jen do výše dvacetinásobku stanovené týdenní pracovní doby .... se pro účely dovolené považuje za výkon práce doba zameškaná v témže kalendářním roce z důvodu.....
c) čerpání rodičovské dovolené, .......
(3) Za výkon práce se pro účely dovolené považuje doba překážek v práci uvedených v odstavci 2 pouze tehdy, jestliže zaměstnanec mimo dobu jejich trvání v kalendářním roce odpracoval alespoň dvanáctinásobek stanovené týdenní pracovní doby..."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 9. 2021 9:06
Dobrý den,
potřebuji poradit s výpočtem řádné dovolené v r.2021 jsem pracoval od 1.1.2021 do 1.3.2021 a následně jsem odešla na MD ( taje od 2.3.2021 do 13.9.2021) následně bych chtěla čerpat řádnou dovolenou a následně přejít na rodičovskou dovolenou.
Otázka je kolik řádné dovolené mohu čerpat za r.2021 ( úvazek byl 8hod./ 40hod/1týden, dovolená je stanovena na 160hod/1rok), mám ještě 5 dní staré dovolené z r.2020.