Takže znovu.
Před podpisem PS už neplatí.
Den před nástupem do PP je výmysl.
Vám do toho nic není.
Je to trochu jinak.
Vstupní pracovnělékařskou prohlídku vám musí zajistit zaměstnavatel, a to před vznikem pracovního poměru, tedy před dnem, který je sjednán v pracovní smlouvě jako váš den nástupu do zaměstnání. Teoreticky, nejpozději v den předcházející vašemu nástupu do zaměstnání. Jedná se o záležitost zaměstnavatele, nikoliv vaši. Prohlídkou se chrání zaměstnavatel.
Prakticky, je však vhodné alespoň třináct dní předem (záleží také na složitosti prohlídky), neboť je nutné počítat s právem podat návrh na přezkoumání posudku, a to z obou stran. I když je možno se tohoto práva vzdát, a tím není nutné dodržet tento počet dní, nelze na to spoléhat. Zároveň je nutné si uvědomit, že je s tím spojena administrativní zátěž tří stran, a že tohoto práva se musí vzdát obě strany, aby nebylo nutné lhůtu dodržet.
Podstatné však je, že je to problém zaměstnavatele, nikoliv váš.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 9. 2021 19:15
Dobrý všem. Mohu poprosit znalé ....jsem OZP s invaliditou 1. stupně. Nastoupila jsem do zaměstnání chráněné dílny , kde jsem vedena jako administrativní pracovník v 1. kategorii. Vstupní prohlídku jsem absolvovala 8 dnů od nástupu. Je to v pořádku ? Vždy jsem musela mít před podpisem pracovní smlouvy ?
Děkuji za odpověď.