Tak úplně jednoduché to není. Zkuste si k této problematice přečíst pár článků, ať jste v obraze. Např. tento článek vám dost situaci objasní: https://www.epravo.cz/top/clanky/poskytnuti-neplaceneho-volna-po-skonceni-rodicovske-dovolene-108221.html
Ještě bych zalaškovala s myšlenkou, zda nepožádala konkludentně.
Pokud jí RD už skončila, nenastoupila a zaměstnavatel ji ihned nevyzval k výkonu práce (což asi nevyzval, když řeší přihlášky), také bych to s tím rozvázáním PP neviděla tak jednoznačně.
Pokud jde o tu výzvu, doplním, že soudy v tomto nerozhodují stejně. Za mě - jedna věta mi nic neudělá, i když mi to zákon neukládá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2021 11:07
Dobrý den,
máme jednu zaměstnankyni, která je na rodičovské dovolené. Nahlásila nám, že bude doma do 4 let věku dítěte, tj. do 9/2023. Teď jsou dítěti tři roky. Mám, jako zaměstnavatel, nyní nějakou ohlašovací povinnost? Při nástupu na mateřskou jsme hlásili na zdravotní pojišťovnu kódem M, jinak nic. Děkuji a přeji hezký den.