Ano, ale v případě fakturace nad 100 000 se jedná pouze o plnění v příloze č. 6 ZDPH,
nikoliv na všechna plnění nad 100 000.
a v příloze č. 6 mi tam nic ve výčtu na jejich prodej nesedí, proto jsem zvolila odpověď
s daní....
Dobrý den,
jeden zákazník stále trvá na tom, že má být faktura v režimu PDP a poslal, že se na kovové rámové regály vztahuje PDP dle:
Kód nomenklatury zboží:
7308 Konstrukce (kromě montovaných staveb čísla 9406) a části a součásti konstrukcí (například mosty a části mostů, vrata plavebních komor a propustí, věže, příhradové sloupy, střechy, střešní rámové konstrukce, dveře a okna a jejich rámy, zárubně a prahy, okenice, sloupková zábradlí, pilíře a sloupky), ze železa nebo oceli; desky, tyče, úhelníky, tvarovky, profily, trubky a podobné výrobky ze železa nebo oceli, připravené pro použití v konstrukcích .
Jak to vidíte Vy?
Prodej železných regálů je podle mě prodej zboží s 21%, do zatřídění 7308 - konstrukce bych ho nikam nedala (mosty, vrata, sloupy, střechy, dveře, okna, rámy, zábradlí, dále desky , tyče, trubky a PODOBNE výrobky ze železa (není to regál)
Pokud na tom odběratel trvá dá se domluvit mezi dvěma stranami, pokud není shoda,
a není jednoznačné, na režimu přenesení..vy pak ř. 25 a KH A1 s kodem 13
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 9. 2021 10:01
Dobrý den,
chtěl by se zeptat, jsem firma plátci DPH a vyrábíme a prodáváme železné regály. Budeme prodávat železné regály v částce 150.000 Kč a chtěl jsem se zeptat jestli se bude na prodej vztahovat přenesená daňová povinnost nebo normálně odvést 21% DPH.
Děkuji za odpověď.