Dítě s přítelem bych dala na pozici 1 a vyžádala bych si prohlášení od přítele, že neuplatnuje. Děti z manželství na pozici 2 a 3. A samozřejmě musite mit rozhodnutí od soudu kde je uvedeno, které měsíce uplatňuje paní a které ex a potvrzení od zaměstnavatele ex, kdy uplatnoval. Lze dát do ročního zúčtování.
ona za ty čtyři měsíce bude mít potřebný příjem, aby mohla slevu uplatňovat za celý rok?
otec, který má děti ve střídavé péči, teda nehradí žádné výživné, ona taky ne a otec si slevy neuplatňuje a neuplatňoval?
píšete, že liché týdny je má matka, a sudé jsou kde? to jako s otcem společnou domácnost na toho cca půl roku nemají?
Nevím, jestli si je uplatňoval nyní otec. Paní celkem arogantní, že není problém, aby ona si uplatňovala všechny 3. V rozsudku je, že otec bude platit na děti výživné, ona ne. Z toho jedna dcera už nyní zletilá. Já jsem jí poslední potvrzení vystavovala v lednu 2018, že děti ona neuplatňuje. Našla jsem toto "Zákon nevylučuje domluvu bývalých manželů o tom, že dítě bude žít v domácnosti jenom s jedním z nich, pak si ale může daň. zvýhodnění uplatnit po celé zdaňovací období jeden rodič a druhému náležet nebude."
Nějak tápu . . . Děkuji
jela bych podle toho co doložila, tedy rozsudku. pokud tvrdí, že žijí děti s ní v domácnosti, nebo že se s otcem dohodli, ať doloží potvrzení otce, že si je neuplatňuje. u zletilé prohlášení zletilé, že žije po celý rok s matkou ve společné domácnosti.
teď je na očr píšete, takže za září asi těžko uplatní jakoukoliv slevu, ne? a za celý rok asi taky ne, nebo má tak vysokou mzdu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 9. 2021 11:28
Dobrý den, prosím pěkně. V září se nám vrátila z rodičovské dovolená zaměstnankyně. Je rozvedená - 2 děti ve střídavé péči. S přítelem OSVČ další dítě, nyní ošetřovné. Chtěla si uplatňovat děti, osobně jsem s ní ještě nemluvila.
Ptám se na pořadí dětí. Nejmladší musí být 1? A potom podle toho, jak se domluví s ex, pokud ona od září obě starší děti, potom budou 2 a 3? A může od září a v ročním zúčtování za celý rok? Děkuji předem