tak napište e-mail, dotaz vám musí zodpovědět. směřovat na ÚzP, na které patříte a na oddělení DPFO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát chystá největší test eDokladů. Úkol dostane více než milion Čechů
Den na českých horách 2026: Horské areály masivně investují do léta
Část OSVČ se bude moci EET vyhnout, pro nejmenší OSVČ ale výjimka paradoxně není
Více než milion OSVČ má nového průvodce. ČSSZ radí, jak správně plnit povinnosti
Jaké děti uvádět v hlášení? Finanční správa odpověděla na častý dotaz z praxe
Důchod se neřeší až před penzí. Aplikace vám ukáže, na čem jednou budete
20. 9. 2021 17:00
Dobrý den, prosím o radu. Teta mojí matky mi v březnu 2021 darovala byt resp. družstevní podíl dle stanov 15.000,--. Po uhrazení této částky jsem uhradila 3000 jako převod do OV. Chci tento byt prodat. Nemám v něm trvalé bydliště. Jak to bude s daněmi? První daň za darování podílu - bude se platit 15% z 15000 nebo z 18000,--. A pak daň z prodeje - bude se platit 15 % z prodejní ceny? Pokud mám hypotéku na dům, ve kterém teď bydlím, můžu tyto peníze použít na doplacení hypotéky a dodělání tohoto domu a mít tento prodej od daně osvobozen (použití pro bytovou potřebu). Zkoušela jsem volat na FÚ, ale nikde mi neporadili. Moc děkuji za radu.