A zaměstnavatele jste nepožádala o provedení ročního zúčtování daní? Těžko říci, jestli nějaký přeplatek vznikl, na to bychom potřebovali znát přesná čísla. Ale můžete požádat zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daňové přiznání za r. 2018 a 2019.
Lze to spočítat všeobecně, plat je takový průměrný. Leden-září okolo 30.000 hrubého u zaměstnavatele A, říjen jsem nastoupila do zaměstnání B s cca 40.000 hrubého, ale odešla po 14 dnech do té nezaměstananosti (do března roku 2019), poté plat u zaměstnavatele C opět cca 30.000 hrubého do konce roku 2019.
To Potvrzení o zdanitelných příjmech je potřeba žádat u všech 3 zaměstnavatelů asi, že?
A je určitě ještě čas, kdesi jsem četla, že to jde 3 roky zpětně, to znamená tedy do konce tohoto roku pro ten rok 2018? A do konce příštího roku za rok 2019? Každopádně bych to podala i letos za ten 2019, to je jasné :)
Podívejte se na výplatní lístky , jestli vám byla sražena nějaká daň. Neuvádíte , jestli jste např. uplatńovala daňové zvýhodnění na děti atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
1. 10. 2021 12:28
Hezký den, v roce 2018 jsem byla od října do prosince nezaměstnaná (leden až září jsem zaměstnaná byla), a dále nezaměstnanost trvala až do března roku 2019 (od března jsem nastoupila do nového zaměstnání). Včera jsem se dozvěděla, že jsem si mohla podat za tyto roky daňové přiznání a údajně získat nějaký přeplatek při uplatnění slevy na dani. Je to tak, příp. je možné podat přiznání ještě zpětně, příp. do kdy?
Děkuji,
Jana