Nejde o evidenci na ÚP, ale o nárok na podporu v nezaměstnanosti. Některé děti si při studiu vydělávaly v pojištěném zaměstnání a mají v posledních dvou letech 12 pojištěných měsíců, ale většine ne, takže po státnicích na podporu nárok nemají. Měla dcera nárok na podporu? Pokud ne, můžete si daňové zvýhodnění uplatnit i za červenec.
"§ 14 (2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také....
b) ... a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti... "
Dobrý den,
to jsem myslel, ale nenapsal, že neměla příjem, který by zakládal účast na pojištění.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
4. 10. 2021 10:24
Dobrý den,
dcera řádně ukončila studium na VŠ dne 9.6.2021 a od 11.6. 2021 - 31.07. 2021 byla v evidenci ÚP a se mnou ve společné domácnosti. Pracovní poměr uzavřela od 1.8.2021. Na daňové zvýhodnění mám nárok i za měsíc 7/2021 ? Našel jsem, že jako student SŠ nesmí být v evidenci ÚP pro nárok na slevu, ale zda to platí i pro studenta VŠ nevím.
Děkuji