Dobrý den, děkuji za reakci. Na portále vidím jen trvání k 1.9.2021 a je tam jméno doktora chirurga, který vystavil neschopenku, neschopna práce od 31.8. Vůbec nevidím, že by si paní pak převzala nemocnice a pak zase ten Mudr. Za celou dobu prostě nepřišlo nic jiného - jen vznik neschopenky a pak už nic.
Dobrý den, řeším něco podobného. Po propuštění z nemocnice mě odmítnul převzít PL, prý to není jeho povinnost a mám si zajít k odbornému lékaři. OL mi řekl, že eneschopenky vůbec nevede. Takže 2 měsíce bez peněz. Pak mi na sociálce řekli, že lístek na peníze mi musí vystavit v nemocnici a pouze elektronicky. Tam se zase hrozně divili, že pro ně eneschopenka končí dnem propuštění z nemocnice. Teď jsem zvědavá, kdo mi eneschopenku ukončí. Je to jak zlý sen v začarovaném kruhu.
No to je strašné, to jste mě úplně vyděsila. Jenže, co s tím nemocný člověk nebo mzdová účetní zmůže že? Na Vašem případě je vidět, že vůbec nic. Ten člověk je nemocný a ještě zůstane úplně bez peněz!
Na druhou stranu ve svém okolí vidím spoustu "nemocných", kteří jsou na neschopence se zády - ryjí na zahradě, jezdí s kolečkem, betonují. Jezdí na zahraniční dovolené a ještě se tím chlubí na sociálních sítích. No a jim se tento zádrhel nestane a že by si to zasloužili ......
19.10. jedu na školení na Dagmar Kučerovou, tak se zkusím zeptat, jestli neví, co s tím.
Chjo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2021 7:20
Dobrý den, prosím Vás o radu. zaměstnankyně si 31.8. zlomila ruku (nepracovní úraz).Šla na chirurgii, tam ji vystavili neschopenku. Za 3 dny nastoupila do nemocnici na operaci. Tam byla 3 dny a vrátila se domů a léčí se na chirurgii, která neschopenku vystavila.
Do dnešního dne ale nikdo nevystavil lístek na peníze. Ani po 14 dnech, ani ke konci měsíce. Volala jsem na chirurgii, kde se paní léčí a kde vystavili neschopenku. Mudr. mi ale řekl, že lístek na peníze musí vystavit nemocnice. Volala jsem na sociálku, ale tam mi řekli, že lístek musí vystavit ošetřující lékař. Ten tvrdí, že ne, tak já nevím, co s tím mám dělat a hlavně, co s tím má dělat ta paní? To zůstane bez peněz asi než někdo ukončí neschopenku, ale jestli tu neschopenku vůbec někdo ukončí?
Je to komplikovaná zlomenina, takže to bude na delší dobu. U nás je zaměstnána jako uklízečka, takže to není s výdělkem žádná sláva a teď ještě asi nedostane ani nemocenskou .......
Nemáte s tím někdo prosím zkušenost?