Dobrý den, tak tady bych se s dovolením připíchla také se svým dotazem. Také mě čeká pronájem velmi malého prostoru, který byl využíván jako kancelář, ale netuším vůbec, jak na to, jak jsou tyto nebytové prostory ve stavebním zákoně vedeny k pronájmu. Jsem z toho dost zmatená. Popravdě jsem zatím zažila pouze jeden pronájem, a to když jsem se pronajala https://realitymix.cz/vyhledavani/r-3505-liberec/liberecky/pronajem-bytu.html Ale teď, když stojím na "druhé straně barikády" a paradoxně chci pronajímat i něco mnohem menšího, tak si nevím rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 10. 2021 9:08
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pronájmu místnosti sloužící jako prostor pro ubytování zaměstnanců jinému plátci. Plátce pronajímá druhému plátci DPH místnost, kterou on využije k přechodnému ubytování pro svého zaměstnance, nejedná se o trvalé bydlení.
Může se v tomto případě jednat o zdaněný pronájem nebo použít osvobození od DPH?
Děkuji.