A proč Vám to tak vadí? To je taková práce si jej obstarat?
Od doby poslední periodické prohlídky u Vaší závodní Mudr. se mohl Váš zdravotní stav změnit a o tom nemá Vaše závodní Mudr. žádnou povědomost. Ale protože jistě docházíte na pravidelné prohlídky ke své ošetřující lékařce, tak ji požádáte o výpis ze zdravotní dokumentace a ona jej vystaví. Tam bude zaznamenán Váš aktuální zdravotní stav a závodní Mudr. bude vědět, že netrpíte nějakou závažnou nemocí, kterou by neměla šanci během krátké periodické prohlídky sama zjistit.
Pokud nedoložíte požadovaný výpis ze zdravotní dokumentace, závodní Mudr. Vám může odmítnout prohlídku provést a tím budete pro svého zaměstnavatele zdravotně nezpůsobilá k výkonu práce.
Předpokládám, že ten výpis od obvoďáka chce po Vás podnikový doktor, ne zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 10. 2021 12:07
dobrý den, měla bych dotaz, pracuji ve zdravotnictví už skoro dvacet let u jedné organizace, celou dobu byla vždy preventivní prohlídka bez doložení výpisu zdravotní dokumentace, proč ji najednou ta stejná organizace která po nás leta nikdy výpis nevyžadovala a prevence byla vždy bez problémů, proč musím najednou doložit výpis ze zdravotní dokumentace když mají o mě vedenou dokumentaci už leta z prohlídek, divila se i má lékařka, beru to kdybych byla nový zaměstnanec kde podmínkou při vstupu do nového zaměstnání se dává výpis, jen mě to zajímá, jestli ho musím předložit k prohlídce i po tolika letech když nebyl potřeba, stojí mě to čas, musím k lékařce kde i ji to zdržuje, nebo může mě zaměstnavatel vyhodit když ho nepředložím a budu trvat na tom aby mě udělal preventivní prohlídku jako vždy i bez výpisu, děkuji za informace Denisa