Tak v případě, že příjem přesáhne 5000 korun, tak to bude zálohová daň tak jako tak, ať už formulář podepíšu či ne, že? Rozdíl je v tom, pokud to dobře chápu, že pokud mám podepsaný formulář, bude se mi sleva na dani uplatňovat okamžitě a budu měsíčně dostávat rovnou plnou částku. Pokud ho nepodepíšu, tak mi budou daně vráceny až po podání daňového přiznání.
Ohledně toho pojištění, ne že by to bylo v mém případě aktuální, ale co jsem se dočetl, tak v případě sociálního se bere v potaz součet za všechny smlouvy u jednoho zaměstnavatele, zatímco u zdravotního se to bere za každou dohodu zvlášť. Viz např. zde http://flek.cz/clanky/zakonik-prace/dohoda-o-provedeni-prace-2013 Nebo se jedná opět o mylnou informaci?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2013 18:50
Pravděpodobně se v nadcházejících týdnech dostanu do situace, kdy budu mít u jednoho zaměstnavatele z formálních důvodů dvě paralelní DPP, přičemž ani jedna z nich nepřekročí hranici 5000. U tohoto zaměstnavatele budu mít podepsaný růžový papír o dani. Tento papír lze mít podepsaný pouze u jednoho zaměstnavatele, což znamená, že za běžných okolností se dají výhody z toho plynoucí, především mi jde o uplatnění slevy na dani, využít pouze pro jednu DPP. Jak to ale bude v případě, kdy mám u jednoho zaměstnavatele smlouvy dvě? Budu si muset jednu z těch dvou smluv vybrat a u té druhé prostě přijdu srážkou o 15% a už se k tomu nikdy nedostanu?