Hlavní navigace

Daňová informační schránka

  • (neregistrovaný)

    14. 10. 2021 9:37

    Dobrý den, dá se věřit informacích v daňové informační schránce? mám ji a nejsou tam dala aktuální. Minulý kvartál jsem byla nemocná poslala jsem DPH a KH k 25 abych nemeškala, vydané faktury jsem tam měla. Další týden jsem doúčtovala ty přijaté a poslala dodatečné. V DIS vidím, že dodatečné DPH i následné KH přijali, ale nenačetla se částka odpočtu do součtu DPH. Systém se tváří, že tam dlužím, ale mám tam přeplatek.
    Mám to urgovat, aby to dodatečné zohlednili v částce? bude nyní další kvartál. Vadí mi, že se to tváří, že tam dlužím, přitom tam mám přeplatek. Děkuji za radu. Z.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2021 13:12

      zuza (neregistrovaný)

      Při řádném podání vám z přijatých fa vznikla daňová povinnost, tu jste měla nejdříve zaplatit, pak podat dodatečné, kde jste to vlastně srovnala přijatým plněním, nebo jak píšete, vzniknul vám přeplatek, ale to až právě tím dodatečným přiznáním, ale finančák automaticky v tu chvíli nezapočte povinnost proti odpočtu z dodatečného. Asi by bylo nejlepší si tam zavolat, myslím že vám z toho poběží i penále, ta daňová povinnost z řádného tam prostě byla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).