Hlavní navigace

Daňové zvýhodnění na dítě - VŠ

  • (neregistrovaný)

    15. 10. 2021 7:30

    Dobrý den, prosím o radu, jak je to s daňovým zvýhodněním: dítě zaměstnance studující na zahraniční VŠ, potvrzení o studiu má od 21.9.2020 - 20.9.2021. Do 20.9.2021 měl odevzdat diplomovou práci, kterou má obhajovat. Zam-ec tvrdí, že neví, jaký časový rozsah jeho syn bude mít na tuto obhajobu a že se zeptá na studijním oddělení své VŠ o bližší informace. Bohužel, doteď jsem od něho nedostala žádnou informaci, takže ani nevím, zda již obhájil, ukončil školu nebo bude pokračovat dále...Za září jsem mu ještě slevu na dítě dala, ale nevím, zda by měl nárok i v říjnu.
    S tímto zam-cem jsem měla minulý rok problém, když mi nedokázal donést potvrzení z MŠMT, že zahraniční VŠ, na které studuje jeho syn, je postavena na roveň studia na VŠ v ČR. Až jsem tam sama poslala dotaz, proč mu to nechtějí vystavit, tak mi bylo oznámeno, že jim (zam-ci i synovi) poslali 2 emaily, na které vůbec nereagovali, kvůli doložení dalších dokladů. A celou dobu se se mnou dohadoval, jak s ním nekomunikují a že zavolá na FÚ, že mu nechci dát slevu na dítě, atd.

    Děkuji za informaci, hezký den.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2021 8:10

      Jasná (neregistrovaný)

      Pokud vám nedonese nové potvrzení o studiu, tak samozřejmě daňové zvýhodnění již neposkytnete. Po doložení potvrzení pak srovnáte v RZD.

    • 15. 10. 2021 8:37

      Jasná (neregistrovaný)

      V každém případě bych požadovala potvrzení o ukončení studia. Pokud ukončil studium v září (v září byly státnice), pak náleží daňové zvýhodnění ještě další následující měsíc za podmínky, že celý kalendářní měsíc nepracoval na pojištěnou činnost, nepobíral podporu v nezaměstnanosti nebo podporu v rekvalifikaci. Ale taky mohl ukončit studium už dříve a rodič o tom ani nemusí vědět. Takže u těch studentů jsem opravdu opatrná, už jsem dost oprav dělala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).