Zápočtový list - odchod zaměstnance

• 20. 10. 2021 13:16

Dobré odpoledne,

moc prosím o pomoc, dostala jsem se do pekelné situace, nejsem mzdová účetní, kolegyně, která řeší mzdy ze dne na den vypadla a jak na potvoru dnes přišla zaměstnankyně s výpovědí. Nějaké povědomí mám. Pracovala od 4.10. a výpověď je k dnešnímu datu 20.10.2021. Zápočtový list ji tedy musím vystavit dnes, ale nevím si rady s průměrným čistým měsíčním výdělkem, HM 20 000 Kč, 21 dnů neodpracovala, takže se použije pravděpodobný průměr?

Předem děkuji za každé popostrčení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2021 14:02

Verča

No :-) program mi to nabízí a dívala jsem se do šanonu již ukončených zaměstnanců a ty formuláře tam mají stejně (letošní rok). Ani pro úřad práce se neuvádí?
      I tak poradila byste mi prosím s tím pravděpodobným průměrem? Ještě měla jeden den dovolenou. Je to 20 000/40/4,348? Dle směrnice se počítá - 20000*3/528.

Děkuji za Vaší trpělivost!

• 21. 10. 2021 9:53

Líba (neregistrovaný)

Co má obsahovat Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) najdete v § 313.
      Pro potvrzení výdělku použijete jiný tiskopis
      https://www.mpsv.cz/web/cz/-/potvrzeni-zamestnavatele-pro-ucely-posouzeni-naroku-na-podporu-v-nezamestnanosti-pracovnepravni-vztah-

Pokud máte způsob výpočtu pravděpodobného průměru ve směrnici, není co řešit. Jenom upozorňuji, že byste musela pro výpočet dovolené použít stejný průměr, protože během čtvrtletí se průměr nemůže měnit. Ve vašem případě na dovolenou nemá nárok, neodpracovala čtyřnásobek týdenní pracovní doby. § 213, odst. 3.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).