Nikdo se s tímto zatím nesetkal? Musím uchovávat všechny výpisy za celé roky i z druhého osobního účtu, který primárně pro podnikání nepoužívám, pouze ve výjimečném případě?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
23. 10. 2021 17:32
Dobrý podvečer, měla bych ještě jeden dotaz. Vlastním 2 osobní bankovní účty, jeden používám pro platby z podnikatelské činnosti a druhý pro své osobní vydaje.
Bohužel jsem pred odjeudem na dovolenou nestihla uhradit zálohovou fakturu a na účtě který používám pro podnikatelskou činnost nebylo dostatek financi ( v zahraničí nebyla možnost vložit finance na úcet) uhradila jsem fakturu ze svého druhého osobního účtu. Mohu si takovou fakturu dát do účetnictví tzn. uplatnit si u této faktury DPH a zahrnout ji do příjmu a výdajů, když byla hrazena z jiného úctu, byť mého? Pokud to lze, mám uchovat výpis z účtu z mého druhého os. účtu za tento měsíc k prokázání platby? Nebo je lepší tuto fakturu vůbec do účetnictví nezahrnovat a neuplatňovat si dph? Vedu daňovou evidenci
Děkuji