Pokud u zaměstnavatele platí stanovená týdenní PD v rozsahu 40 hodin, tak to, co odpracujete v daném týdnu nad svůj úvazek do uvedených 40 hodin, vám bude zaplaceno platem. Nejedná se o přesčas, tím je až práce nad uvedenych 40 hodin. U PD rozvržené rovnoměrně se práce přesčas posuzuje ve vztahu k týdnu, u PD rozvržené nerovnoměrně se posuzuje po uplynutí vyrovnávacího období, ale tento typ PD u vás nepředpokládám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
27. 10. 2021 6:59
Měsíční plat, zkrácený pracovní úvazek 4 hodiny denně. Když musím zůstat déle v práci z důvodu organizačních - např. další kolega je u lékaře, odpracuju 8 hod., mám to jako přesčas a mám nárok na NV? Je to pro mě z osobních důvodů lepší než proplácet. A teď mě poslali na školení, taky jsem se školila 8 hod., účetní mě říkala, že je to v rámci cestovného a nemám nárok na NV ani proplacení přesčas u.