Záleží, kdy je DUZP a kdy byly placeny zálohy, musíte tu větu brát jako celek. Příklady jsou v informaci ke změně sazby k 1. 1. 2020: https://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-novinky/100087-INFORMACE_teplo_chlad_2020_CISTOPIS_FINALNI.pdf
nechci k ničemu navádět, ale největší zvýšení pocítí zákazníci BE od DPI na plyn. a tam DPI vystavili první zálohu se splatností 31.10. kdo tedy zaplatí do 31.10., platí i DPH. Kdo se "zpozdí" o den, a zaplatí 1.11., je už bez DPH :-)
stejně tak kdo bude mít vyúčtování od 1.11. do 31.12., celý doplatek bez DPH. Komu vyúčtují 2.1., už doplatek s DPH.
pokud nazýváte spekulanty a chudé duchem důchodce a rodiny, kteří aby vyšli s penězi rádi uzavřeli smlouvy na nižší platby elektřiny a plynu od obchodníka, který k této činnosti dostal požehnání od úřadů, tak jako se snaží nakupovat jídlo a drogérku ve slevách, aby vyžili, tak jste ještě větší ubožák, než jsem si myslela. :-(
tady selhal hlavně stát a ERÚ.
Nesouhlasím s termínem "prasárna", ale to, že se odpustí penále, pokuty a další příslušenství těm, co dlouhodobě kašlali na své dluhy a ti, co se k tomu postavili čelem a poctivě vše splácejí se neodpustí ani koruna (mnohdy je úroky a penále možno považovat za lichvu), tak to mi spravedlivé nepřipadá.
jo, je to stejný jako většina insolvencí. správci se napakují a na každé insolvenci mají zajištěný po celou dobu insolvence měsíční obolus, , tak je jim jedno, komu ji odklepnou. takže původní smysl insolvencí je pryč, a dluhy jsou promíjeny i těm, kteří účelově papírově vydělávají málo, co mají majetek, jen psaný na příbuzné, kdo se do insolvencí dostali čistě svojí vinou, apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 10. 2021 8:59
Zřejmě jsem natvrdlý, ale jako prosím chápete text pana Běhounka níže uvedený ?
Tak se prominutí DPH netýká elektřiny a plynu spotřebované v listopadu a prosinci 2021, ale výhradně těch případů, kdy povinnost přiznat plnění či přijatou úplatu vznikne v listopadu a prosinci 2021.
Děkuji za odpověď