hradila jsem 11.10. - takže dnem úhrady je duzp. To znamená, že se k situaci, že se jedná o zálohu i na 11 + 12 "nepřihlíží?" Při vyúčtování, které bude mít DUZP 31.12. ale daňový doklad obdržím až v lednu se teda zúčtuje jako by žádné prominutí nebylo? Omlouvám se, sháním materiály na netu abych se v tom orientovala, ale přijde mi to trochu jako i slovíčkaření. Moc děkuji.
Ano, záloha uhrazená v říjnu bude normálně s DPH. Pokud bude na vyúčtování DUZP 12/2021, pak, pokud nebudete mít přeplatek, bude DPH za celé vyúčtování prominuto. Hezky je to vysvětleno v poslední informaci FS: https://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/D%20-%20Seznam%20dan%c3%ad/70709-INFORMACE_GFR_k_vyuctovani_elektri.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
2. 11. 2021 7:30
Dobrý den,
platíme čtvrtletní zálohy na elektriku 297 000,--, tu poslední jsem platila v říjnu na 10-12/2021. Jak si mám "upravit" nárok na odpočet DPH, když mám splátkový kalendář jak jsem uvedla výše: 297 000,-- rozdělím třemi a za říjen si DPH budu nárokovat a za 11-12 ne?
A opačně - fa za plyn chodí na základě samoodečtu za celý rok - DUZP je 31.12.2021 - je to na několik odběrných míst - třeba na 50 - na fa je položkové členění těchto míst. Jak z toho vypíchnu 11-12/2021? Opět celou fakturu bez DPH vydělím 12 a udělám poměr ? A ke všemu se tato energie přefakturovává v té nákupní ceně dál.
Moc děkuji.