Dobrý den, já tento SW používám jak pro DE, tak pro podvojné účetnictví. Vybrala jsem di proto, že do něj mohu importovat z jakýchkoliv CSV souborů. Mám firmy s eShopy a dostávám od nich vystavené faktury v csv. Myslím, že za tu cenu je to dobrý program. Jen se to chce s ním naučit pracovat. Ostatně, to se všemi. Každému vyhovuje něco jiného. Jen bych moc nedoporučila na mzdy - myslím větší množství zaměstnanců. Sice je v něm mzdy také dělám, ale u žádného klienta nemám moc zaměstnanců. Dokáži si tedy ohlídat co potřebuji.
Docela jste mě potěšila, že Vám vyhovuje. Já mám prostě pocit, že jde o soustavu excelových buněk, kam je možné zapisovat a přepisovat (bohužel nechtěně), často nesedí zaúčtování základu a DPH s tím, co je uvedeno v záhlaví, a úplně nesmyslné je účtování záloh a d.d. k zálohám. Také to dost často vyžaduje vypnutí z programu a následnou opravu dat. To že jim tabulky nesedí a zhroutí se je asi normální, protože na to mají vytvořené dva opraváře dat.
Tak toto je to nejproblematičtější a nemají to podle mne vůbec vyřešené.
Zálohy na fakturách umí odčítat, ale vůbec se jim to nepromítne do zaúčtování. Když to na dokladu zaúčtuji ručně, tak to dává hlášku. D.d. k záloze chtějí účtovat přímo v bance. Nejen že mi to připadne jako blbost, ale pokud takový doklad chcete nárokovat nebo zúčtovat až v následujícím účetním roce, tak nemůžete, protože bankovní doklady se samozřejmě nepřenesly.
Mám na to svůj postup, ale záloh mám málo, tak si to hlídám a nespoléhám se na SW.
Napíšu později, je to na dlouho. Třeba se někdo ozve se snadným řešením.
Dobrý den, pracuji ve Stereu víc jak 10 let - zatím jenom v daňové evidenci - a jsem s ním spokojená, pravidelné aktualizace, výkazy daně, DPH. KH, SH a teď i OSS bez problémů. Bojím se převodu na podvojné účetnictví, abych na něco nezapomněla - záleží hlavně na prvotním zadání parametrů firmy a účtového rozvrhu a s tím bych asi potřebovala poradit. Díky moc za každou nabídnutou pomoc.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
2. 11. 2021 9:12
Dobrý den, mám prosbu - používáte někdo podvojné účetnictví Kastner STEREO - od nového roku musím převádět daňovou evidenci na podvojné účetnictví a občas bych potřebovala určitě poradit, hlavně v začátcích.... moc děkuji za případnou pomoc