Zřejmě uvažuji chybně, ale fakturu obdrží v listopadu , jak píše tazatel
…………………………., plátci v roli odběratelů musejí s nárokem na odpočet daně vyčkat až do doby, kdy k nim fyzicky (případně po internetu) dorazí daňový doklad od dodavatele.
…........asi bych neriskovala na přelomu měsíce odpočet o měsíc dřív, když o něj nepřijdu
Ano, to je pravda, celý nový OZ byl velkým překvapením a některé pobavil. Vyvol tehdy mnoho zajímavých diskuzí. Nicméně přiznávám, že nejsem obecně moc chytrá ani bystrá a domnívám se, že každé další "vzdělání" mě stojí poměrně dost času a úsilí. Pokud nějakému slovu či pojmu nerozumím, pak hledám jeho definici. Ovšem zapomínám, že některé pojmy být definovány nemusí, protože je obecně známé, co se tím myslí. Nevím to prostě jen já, protože .......
Taky se nenazývám účetní, ale jakou si uklízečkou zaměřenou na kanceláře, která jen třídí papíry na Založit a Do sběru. Když už ty papíry třídím, tak je očísluji a zaeviduji a zaúčtuji atd. Nikdo m i nesmí říkat paní účetní, ale jen paní přes papíry.
Nedělejte si zbytečné problémy.
Kdy ji zařadíte je Vaše věc když 31.10.
Vystavujeme faktury v neděli a nikdo nezkoumá co je to za den,
ještě že se nezobrazuje čas vystavení - to by bylo příplatků .............
práce v noci, ve svátek atd.
ale je vidět jak někdo udělá veliký problém a všichni víme jak je
účetnictví zamotané a kupa výkladů atd. sami úředníci na FU si někdy neví rady,
protože každý zákon ¨spíše odstavec" má metodický pokyn např. na 15 stran¨
ale to my tady nevyřešíme
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 11. 2021 11:59
Dobrý den,
Prosím o radu, faktura vystavená dodavatelem 31.10.2021, ten den i odeslaná můžu si uplatnit odpočet už v měsíci říjnu, nebo protože je to neděle a já nemám pracovní den a obdržím ji až v pondělí musím dát do listopadu.? Jak to děláte? já ji teda vždy dávala až do následujícího měsíce, z hlediska odpočtu DPH - podle zákona -datum doručení. Ale tak nějak jsem se zamyslela. Moc děkuji.