Občanský zákoník umožňuje uzavřít pouze smluvně dohodu -- ale víte jak to u nás
chodí - a když dotyčný zemřel - kdo o Vaší dohodě věděl ??!!
Vyzvat předsedu samosprávy o umožnění vstupu do sušárny - já bych za ním šel se
"svědky", napsat doporučený dopis - o umožnění vstupu, zavolat policii - protože
se může stát - že v sušárně nic nebude ??!!
Někteří předsedové samosprávy si pletou své pravomoce.
napište jak jste dopadl
mnoho zdaru
No s někým se jenom dohodnete /domluvíte/ neprovedete to písemně
sleduji Vaši přezdívku
asi se zde chodíte jenom rozptýlit
Ustaveno SVJ nebo družstvo? Sušárna samostatná jednotka nebo součást společných prostor? Kdo je oprávněn podle stanov rozhodovat? Byl domovník oprávněn právně jednat? Jaká práva a povinnosti vám z dohody svědčí?
Může to být také tak, že domovník jednal o své vůli a vy jste si něco do sušárny nastěhoval, aniž jste byl k tomu oprávněn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 11. 2021 20:41
Dobrý den
Chci se zeptat, v našem bytovém domě byla nevyužitá sušárna, domluvil jsem se z domovníkem ,že si do ní dám věci které chci prodat ,přes inzeráty. Klíče od této sušárny měl taky domovník a ještě další lidi. Mezitím ,ale domovník zemřel a domovnictví převzala jeho žena. Jenže předseda samosprávy se do této sušárny dostal (asi odvrtal vložku) a dal si tam svojí . Uvnitř mám několik věcí ke kterým se nemohu dostat, šel jsem za domovnicí aby mi klíče dala abych mohl věci které tam mám prodat, ale řekla mi ,že žádné klíče nemá ,že je má předseda samosprávy který v našem vchodě nebydlí , bydlí v jiném vchodě , ale na stejné ulici. Tento předseda se nikoho nedotazoval o tom , kdo má od sušárny klíče. Platí v tomto případě ústní dohoda , je to jako smlouva??
Předem děkuji za informace