Nárok na dovolenou

• (neregistrovaný)

23. 11. 2021 7:30

Dobrý den. Prosím o kontrolu výpočtu dovolené.
    Úvazek 37,5 hod, nárok 25 dnů. Zaměstnanec nastoupil 12.10, DPN 1.11. - 11.11. Celozávodní dovolená od 23.12. - 31.12.
    Vyšlo mi, že má nárok 33 hodin dovolené. Tudíž pak bude mít 12 hodin omluvené neplacené volno.
    Předem děkuji za odpoveď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2021 7:51

xJ (neregistrovaný)

Pro nárok na dovolenou se do odpracované doby počítají i svátky a dny čerpání dovolené.
      Když nebude mít nárok na tolik dovolené, jedná se o překážky v práci ze strany zaměstnavatele s nárokem na náhradu mzdy. O neplacené volno by musel zaměstnanec sám požádat, zaměstnavatel ho nařídit nemůže.

• 23. 11. 2021 8:12

Eliška (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. U nás zaměstnanec podepíše žádost o neplacené volno. Nárok 33 hodin jsem výpočetla správně?

• 23. 11. 2021 8:28

Eliška (neregistrovaný)

Ještě mi to nedá nezeptat se Vas jak jste to myslela s tou náhradou mzdy za překážku na straně zaměstnavatele. Takže když vycerpa všechnu dovolenou ještě před začátkem celozavodni dovolené, tak bude doma na svátky za plnou náhradu mzdy??? A my ostatní blbci si musíme šetřit dovolenou na vánoce???

• 23. 11. 2021 8:54

Aion (neregistrovaný)

Když jste to takto pojmenovala, tak blbec je zaměstnavatel, když určil čerpání dovolené/souhlasil s jejím čerpáním v takovém rozsahu, a to i přesto, že věděl, že určí hromadné čerpání dovolené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).