Předpokládám, že se jedná o odpočet DPH nad 10 000 z vaší strany.
Musí vám sedět řádky DPH a s oddílem C KH, pokud nesedí a máte dobře DPH, udělejte následné KH za předmětné měsíce celé nové i s opravou
Jinak odpočet je dobrovolná záležitost, nemusíte dělat vůbec, krácený nebo do tří let od DUZP
udělala bych následné KH celé nové i s opravou v oddíle B2, o postihu nevím...
ovšem nechápu, jak můžete poslat DPH a KH za dva měsíce bez kontroly řádku DPH a kontrolního hlášení oddíl C..to vám přece musí sedět na korunu, bez tohoto odsouhlasení nikdy nepošlu a navíc ihned přijdu na chybu před odesláním
asi to špatně vysvětluji, faktura je zadána s DPH spadá dobře do DPH, ale chyběla jí v systému náležitost nad limit, aby se zobrazila v oddílu B2, Oddíl C sedí na korunu a i když ji opravím a systém ji tedy navede do oddílu B2, oddíl C se nemění, jediné co se změnilo je oddíl B3 základ daně a daň, protože si systém myslel, že patří do plnění, které bylo pod 10.000 Kč
Tak to pozor.... Nesmíte přijatou fa nad 10 tis. hodit do společného koše. Při případné kontrole byste měla průšvih. Takovou fa MUSÍTE buď řádně uvést v B2, anebo vůbec nepoužít - čili DPH si neuplatnit. Jiná možnost není.
Takže - pokud si chcete uplatnit DPH, opravte fa v programu, vygenerujte nové následné KH - kde se ty změny již promítnou a pošlete. O sankcích taky nic nevím za tak krátké období, kdy posíláte nové KH prakticky obratem.
Ne, tvrdím, že nemáte pravdu. Proč myslíte, že KH bylo zavedeno ? Aby tu byla křížová kontrola dodavatel x odběratel. Samozřejmě, že je v tomto případu DPH správně na obou stranách,ale není splněna podmínka, že faktura nad 10 tis prostě musí být zařazena v B2. Ovšem -není žalobce - není soudce. Pokud nepřijde kontrola, není co řešit. Ale pokud přijde, jedou po tom...
Mám účetní firmu - nikdy bych si to nedovolila. To není na dobrovolnosti, to je povinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 11. 2021 9:25
Dobrý den, zjistila jsem, že se mi do kontrolního hlášení za měsíc září a srpen nepropsala realizační faktura, DPH sedí ale není v oddílu B2 jako faktura nad 10 tisíc, prosím jak mám postupovat dodělat dodatečné kontrolní hlášení? Hrozí nějaké sankce? Děkuji