Vaše vlastní s.r.o. podává přiznání k dani z příjmů právnických osob, pokud vy jako fyzická osoba nemáte jiné příjmy než ze zaměstnání u druhé firmy, můžete požádat o roční zúčtování daně z příjmů fyzických osob u tohoto zaměstnavatele ( máte-li u něho podepsáno Prohlášení k dani...). Příjmy firmy a vaše příjmy jsou dvě rozdílné věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 11. 2021 19:13
Dobrý den,
mám dotaz ohledně daňového přiznání, nikde se nemohu dohledat konkrétní odpovědi.
Jsem zaměstnancem v jedné firmě a zároveň jsem založil svou vlastní sro. Sro momentálně nemá žádné výdělky a do konce roku ani mít nebude.
Jde mi to zda za mě může daňové přiznání vyplnit firma kde jsem zaměstnancem + já podám extra daňové přiznání pouze za mnou založenou sro. Nebo jako jednatel společnosti musím podávat daňové přiznání za firmu kde jsem zaměstnaný a i za firmu kterou vlastním ?
Firma kterou jsem založil není ve stejném ani podobném oboru jako firma kde jsem zaměstnanec.
Nějak mi to není jasné.
Předem děkuji.