Neschopenka/izolace od 9.11. - co s tím?

• (neregistrovaný)

3. 12. 2021 16:11

Také jsem hledala, jak je to s izolačkou pro ty, kteří byli v izolaci od začátku listopadu, nic jsem nenašla, pouze to, co už tady uvádíte, tzn. že snad až od 1.12., co ale s těmi z listopadu? Bude to vedeno jen jako klasická pracovní neschopnost?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2021 18:21

Gabca (neregistrovaný)

No to by mne taky zajímalo. Dítě 6,5r. mám v karanténě od 25.11., od 26.11. Je v izolaci. Dnes jsem volala na OSSZ kvůli OČR, jak dlouho mužů mít. Řekla paní že není schváleno, takže pořád jen 9 dní. Říkám kluk je v 1 třídě, musí být 14 dní v izolaci, co mám dělat? Nahlásit v práci že si berete volno. Takže dnes mi konci karanténní ocr na staršího a od zítra mám napsanou novou na mladšího co chodí do školky. Bohužel, doma s nima být někdo musi. Jen nevím co tě první co napsat kdy jsem nastoupila znova do zaměstnání...

• 3. 12. 2021 19:34

om (neregistrovaný)

Nebudou mít nárok na ten mimořádný příspěvek-izolačku. Nárok by měli mit pouze ti,kteří budou v izolaci po 30.11.,ale zároveň i v době účinností.Zatim Senát neschválil a prezident nepodepsal,takže může být vše jinak.

• 4. 12. 2021 18:42

E. (neregistrovaný)

Takže ještě počkám, jak to dopadne, ale pokud schválí příspěvek až od 1.12., pak ty listopadové izolace budou vedeny jako klasická nemocenská - jestli to chápu dobře.

• 7. 12. 2021 15:10

Kara1 (neregistrovaný)

Z pohledu nároku na "izolačku" budou ty listopadové izolace nebo karantény jako klasická nemocenská ("izolačka" zaměstnanci nenáleží). Ale kvůli nárokování úhrady části vyplacené náhrady za nemoc (program Antivirus) je musíte evidovat.

• 4. 12. 2021 16:19

Léňa (neregistrovaný)

Dobrý den.
      Měla jsem 3 tydny nemocenskou a v patek jsem ji ukoncila, s tim, ze uz zvladnu jit do prace. Hned v patek jsem mela teplotu a nemoc se vratila. Da se nemocenska jeste navazat nebo jeste prodlouzit?
      Děkuji za odpoved.

• 6. 12. 2021 8:57

Linda (neregistrovaný)

Tzv. izolačku vyplácenou zaměstnanci vedle náhrady mzdy poslanci pozměnili tak, že bude časově omezena datem 28.2.2022 (podle vládního návrhu měla platit do 30.6.2022). Především však bude zpětně náležet jen těm zaměstnancům, kterým byla karanténa nařízena po 30.11.2021 a bude trvat k datu účinnosti zákona – tedy k datu vyhlášení ve Sbírce zákonů, což bude až po 15.12.2021. Zaměstnancům v karanténě s výdělkem do cca 35 tis. hrubého za dobu karantény či izolace v podstatě zůstane zachován čistý příjem a zaměstnanci s vyšším výdělkem bude izolačka činit 370 Kč denně; izolačku bude opět vyplácet zaměstnavatel a příslušnou částku si odečte od platby pojistného na sociální zabezpečení. O poslanci schváleném návrhu informovalo také MPSV v tiskové zprávě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).