Dobrý den. Podle mého názoru se jedná o příjem, který je osvobozený od daně z příjmů podle § 4/1/c) ZDP. Jestliže celou dobu uplatňujete výdaje procentem z příjmů, tak (pro účely daně z příjmů) nemáte obchodní majetek. Přívěsy nebyly nikdy součástí obchodního majetku, nemusíte tedy čekat na osvobození 5 let od vyžazení z OM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
4. 12. 2021 10:28
Zdravím všechny. Ztrácím jistotu v jedné věci potřeboval bych jednu prostou radu. V roce 2018 jsem si zakoupil speciální nákladní přívěsy a jako plátce DPH OSVČ jsem uplatnil nárok na vrácení DPH z pořizovací ceny.
Jedná se o živnost řemeslnou, tedy 80%. Kromě příjmů z provedených prací je zde ovšem ve zdaňovacím období 2021 ještě příjem z prodeje speciální nákladní přívěsy, po celou dobu užívání jsme uplatňovali výdaje procentem živnost řemeslnou, tedy 80%. Nevím jak mám správně postupovat. Vystavila jsem fakturu a tím se mi dostal prodej do příjmu. Nejsem si jistý, zda tento příjem považovat též za příjem z živnosti řemeslné, když bylo využíváno pro tuto činnost a všechny příjmy tedy sečíst dohromady, nebo dát tento příjem samotatně.
Děkuji předem za každou radu.