§ 38 k)
"Narodí-li se však poplatníkovi dítě, plátce daně k této skutečnosti přihlédne již v kalendářním měsíci, v němž se narodilo, prokáže-li poplatník jeho narození plátci daně do 30 dnů po narození dítěte."
Do listopadové výplaty to mzdovka samozřejmě stihout nemůže, ale neměl by pro ni být problém dát v prosincové výplatě zvýhodnění i za listopad. Ovšem, když přez to vlak nejede, je lepší si podat DP a vědět, že to je dobře.
Takže se to tedy zpětně vrátí v daňovém přiznání? Koukala jsem, že již příteli přišla výplatní páska za listopad a měl tam započítaného jen syna a to pouze opět jen za listopad a nikoliv za říjen, kdy už byl psaný na přítele.Je nutné poslat mzdovce nějakou žádost, ve které bude aby to uhradila vše v prosincové výplatě?Myslím tím, syna za říjen a dceru za listopad. Nebo jak poznám až budu dělat daňové přiznání, že to nezapočítala v Potvrzení o zdanitelných příjmech?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
6. 12. 2021 15:39
Dobry den,chtěla bych se zeptat ohledně daňového zvýhodnění na deti. Do září jsem měla na sebe psaného syna.Od října je syn psán u přítele pro daňové zvýhodnění. 25.11.2021 se nám narodila dcera a ta bude také psaná u pritele.Mzdova účetní mi napsala, že syna nestihla dát do výplaty za říjen a to stejne dopadlo teď i u dcery za listopad.Jak nám bude vráceno?Bude vráceno při daňovém přiznání?Děkuji