Re: Zdanění - dohoda o provedení práce
Pokud jinde současně nepodepsal Prohlášení, je výhodnější, jestliže ho podepíše .Nepodepíše-li, daníte tzv. min.20% zálohovou daní ( podle tabulek od mzdy 27400).- v tomto případě daň 6303,-
Jeho příjem ,který měl jinde (1500) pokud nepodepsal prohlášení, byl zdaněn konečnou srážkovou daní. Tento student ,pokud u Vás nepodepíše prohlášení, bude mít pak povinnost podat si přiznání k dani. Podepíše-li ho,může si ho buď podat sám nebo požádat Vás o roční vyúčtování. Uplatní si tak roční částky a pravděpodobně mu vyjde,že mu bude celá daňová záloha vrácena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 12. 2005 10:38
Dobrý den,
prosím Vás, nemohl by mi někdo poradit ohledně zdanění výdělku z dohody o provedení práce? Jsem živonostník a zaměstnala jsem studenta, který si vydělal 30 000 Kč. Nepodepsal u mě prohlášení, tzn. že si bude roční vyučtování povádět sám? Nevím, zda mám z částky 30 000 Kč odvést zálohou daň podle tabulky 5 535 + 32% z částky nad 27 600 nebo se jedná o jinou sazbu. Činnost, kterou u mě prováděl je poradenství a technické práce. Nebo ho mám nechat podepsat prohlášení. Co je výhodnější? Jedná se o jeho jediný příjem kromě 1 500 Kč, které si vydělal jinde, kde také nepodepsal prohlášení. Předem Vám velice děkuji.