Je to rámcová smlouva o přepravě zboží. Ovšem je v ní uvedená i výpovědní lhůta pokud bych tuto práci už nechtěl vykonávat. A proto se ptám když jsem OSVČ zda ji skutečně musím dodržet když nejsem zaměstnanec. Na druhou stranu u telefoního operátora máte taky výpovědní lhůtu když od nich odcházíte. Proto mě zajímá jestli by mi mohli dělat problémy nebo ne pokud bych uvedenou výpovědní dobu nechtěl dodržet když jsem podnikatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 12. 2021 18:52
Dobrý den, zajímalo by mě zda mě firma pro kterou pracuji na živnost může ve smlouvě kterou s ní mám podpesanou smluvně zakázat si svoji živnost pozastavit pokud bych už u oné firmy nechtěl pracovat? Tudíž by mě tím chtěla donutit dodržet tříměsíční výpovědní dobu kterou mám v této smlouvě sjednanou. Pokud bych si ale živnost pozastavil nezbylo by jím nic jiného než mě do týdne pustit. Hrozil by mi tedy právní postih pokud bych si živnost pozastavil? Mám jako živnostník právo svoji činnost kdykoli pozastavit? Děkuji za odpověď.