Vše probíhá v ČR.
Přesný proces:
HOTEL.CZ a.s. objedná e-mailem ubytování např. v Hotelu Adeba v Praze.
Hotel Adeba nám vystaví zálohovku, my ji zaplatíme a pošleme korporátnímu partnerovi, informaci, že ubytování je pro jeho zaměstnance zarezervované.
Zaměstnanec to odbydlí (pracovní pobyt) a my dostaneme ostrou fakturu od hotelu, kde je 10% DPH. A to chceme přefakturovat tomu korporátnímu partnerovi. Je to jen to ubytování, žádné dodatečné služby.
fakturujete podle mne dle § 10 ZDPH - ubytovací služby, kdy místo plnění je tam, kde byly ubytovací služby poskytnuty, proto jsem za fakturaci 10%
v případě, že byste poskytli "služby jen rezervace" pak bych fakturovala bez daně, jako dodání služby do EU ř. 21 DPH a souhrnné hlášení s kodem 3, na VAT plátce v EU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 12. 2021 13:28
Jsem internetový zprostředkovatel (jako booking).
Mám korporátního partnera např. Škoda auto, pro kterého zařizuji ubytování.
U hotelu objednám ubytování (např. jednolůžkový pokoj na 1 noc). Od hotelu mi přijde faktura 1000kč + 10% DPH, tu zaplatím.
Jakou sazbu použiji, pokud to celé chci po nějaké době přefakturovat partnerovi? 10%, nebo 21%, nebo fakturuji bez DPH?