DPH el. energie - distribuce

• (neregistrovaný)

17. 12. 2021 10:48

Dobrý den. Prosím o potvrzení či vyvrácení. Firma od které máme pronajaty kanceláře nám i fakturuje elektrickou energii. Fakturace dle měsíčního odečtu. Faktura je celkově zajímavě vystavena. Než se pustím s nimi do sporu. Prosím o váš názor. Firma mi tvrdí, že prominutí DPH se týká pouze silové energii a že za distribuční poplatky DPH osvobozeno není. Ve finančním zpravodaji je uvedeno, že daň se promíjí včetně vedlejších výdajů spojených s dodáním tohoto zboží - typicky služby spojené s distribucí zemního plynu a elektřiny. Tak teď nevím kdo toto chápe mylně?? děkuji a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2021 10:53

Jana N. (neregistrovaný)

Distribuce na samostatné faktuře vždy s daní, distribuce na faktuře dohromady se silovou
      energií bývá bez daně, ale po dotazu mém na distribuci - přesně tak, netýká se prominutí, pouze dodání silové energie...mají správně, navíc stejně vám to neopraví

• 17. 12. 2021 11:14

irruenza (neregistrovaný)

mám to na jedné faktuře, ale na několik řádkách... 1 řádek el.en. refakturace , 2 řádek refakturace 3 řádek obsluha a udržba elektro a měření. Podle DPH můžu jen odhadovat který řádek je za co.. A pokud to vezmu tak, že by by jsme hradili zálohově a potom nám udělali vyúčtování, tak se tam záloha celá použije bez DPH.. samozřejmě uhrazená v měsíci 11 a 12/21 a odečte od celkového plnění.. i když je to rozepsané na faktuře na silovou a distribuci.. no jsem z toho jelen tedy. ale děkuji za odpověd.

• 20. 12. 2021 12:16

D. (neregistrovaný)

Taky to mám podobně a moc to nechápu Silová energie bez DPH a použití sítí atd, s DPH. Fakturují nám to měsíčně bez záloh.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).