Přefakturace od neplátce

• (neregistrovaný)

17. 12. 2021 16:10

Prosím o radu. Dostali jsme fakturu od neplátce DPH za projektovou dokumentaci. Jsme plátci DPH a tuto fakturu potřebuji prefakturovat na jinou firmu. Budu postupovat správně, pokud budu fakturovat bez DPH? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2021 19:46

Jana N. (neregistrovaný)

Vy jste platce..nikdy nemuzete fakturovat bez dph kromě plneni osvobozenych od dane..takze fakturujete vzdy s dph r. 1 a kh a4 nebo a5

• 21. 12. 2021 12:39

Jana (neregistrovaný)

Tak jsem pročetla co se dalo a myslím, že pravdu nemáte. Podle paragrafu 36 Zákona o DPH odst. 13, pokud jsem si neuplatnila nárok na odpočet a toto zboží mi vlastně nepatří a budu jej účtovat přes účty třídy 3, můžu fakturovat bez DPH. Nesmím si ovšem cenu navýšit... Souhlasíte se mnou? Děkuji.

• 21. 12. 2021 13:34

xy (neregistrovaný)

přečtěte si to celé.

částky přijaté od odběratele, pokud byly zaplaceny jeho jménem a na jeho účet, ....
      tedy částky zaplacené za odběratele

je to tedy pro případy, kdy plátce zaplatil částku za plnění pro jinou osobu jejím jménem a obdrží od ní úhradu.
      typicky u pronájmů - zajištění služeb (teplo, chlad, plyn, elektřina a voda),a které je pronajímatel povinen zajistit pro nájemce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).