tak co, jste karel nebo míša?
moc to hrotíte. když vedete DE, nemusíte vůbec rozlišovat, stačí evidovat daňově účinné výdaje.
ale polopaticky - materiál je to, co "vrazíte" do zakázky, co použijete pro její výrobu a co v ní zůstane.
režie vše okolo, co potřebujete k dosažení příjmů, a nezůstane "ve výrobku". - nájem, nářadí, phm, reklama, montérky, ponk….
Děkuji za odpověď, jsem jeho manželka a psala jsem sama za sebe. Včera jsme vedli diskuzi a tuhle skupinu jsme objevili náhodou.
Jsem začínající účetní a vysvětlovala jsem mu, že pokud je na jednom paragonu přímý materiál a režijní materiál, správně by se to mělo účtovat zvlášť, ale jak píšete výše není to podstatné.
v de je to fakt jedno, ale zase mu to může pomoci s kontrolou vedení skladové evidence, když to bude rozlišovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2021 11:44
Dobrý den, co si mám přestavit jako režijní materiál v oboru truhlářství? Mohu zde zařadit nářadí např. kladivo, metr nebo je to brané jako materiál. Děkuji za odpověď.