Paušální režim

• (neregistrovaný)

21. 12. 2021 17:54

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak je to v případě, že jsem v paušálním režimu už od roku 2021, pracuji jako sportovní trenér a v době omezení vlivem covidu jsem si založil s.r.o. s e-shopem, které se rozjelo a kde budu chtít od roku 2022 sám sobě vystavit dohodu o provedení práce na pozici skladníka pro balení objednávek pro e-shop s měsíční paušální částkou do 10 000 Kč. (asi 9000 Kč).

Mohu i nadále zůstat v paušálním režimu? Žádné další příjmy z s.r.o. nemám, jako jediný jednatel si nevyplácím podíl na zisku a vše ostatní co e-shop vydělá plánuji ve firmě ponechat a investovat do skladových zásob.

Dále se chci zeptat, jak je to v paušálním režimu s daněním akcií a kryptoměn, zatím nehodlám žádné investice prodávat, takže nebudu realizovat zisk, ale zajímá mě to do budoucna, jestli budu muset podávat nějaké dodatečné daňové přiznání nebo jestli se i tyto příjmy počítají do té celkové částky příjmů do 1 mil. Kč, které nesmím v paušálním režimu překročit, abych nemusel podávat daňové přiznání...

Děkuji za odpovědi, rád bych měl vše v pořádku a neudělal omylem nějaký problém.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2021 8:25

vladík

Pokud bude DPP zdaněna srážkovou daní, nemá na paušální režim vliv, ale pokud budete mít příjmy z kapitálového majetku- §8 , nájmu- §9 nebo ostatní příjmy- §10 vyšší než 15 000 Kč potom nemůžete být v paušálním režimu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).