Dobrý den, potřebovala bych poradit. Obrátila se na mě manželka mého klienta, že bude od 1.3.2022 provozovat vesnickou hospůdku. Bude prodávat alko i nealko + nějaké cukrovinky a třeba klobásu s hořčicí či párek. Jedná se tedy jen o prodej zboží?
Samozřejmě, že povede deník tržeb . Musí vést daňovou evidenci a nebo může mít náklady
procentem.?
Mám jen větší firmy a hospodě jsem ještě účetnictví nevedla.
Moc děkuji
Prodej zboží by to byl v případě, že by prodávala lahvové s sebou. Pokud ho naleje do sklenice a donese na stůl, už je to služba. Doporučuji aspoň první rok vést daňovou evidenci. Po skončení roku se může rozhodnout, jestli použije skutečné výdaje nebo procenta.
Pokud vám mohu poradit, nepouštějte se do vedení účetnictví - daňové evidence restaurace, nejde jen o příjmy, účtují se vratné obaly a to je lahůdka. Věnujte se tomu čemu rozumíte, učit se něco za pochodu je vždy průser
7. 1. 2022 12:59
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Obrátila se na mě manželka mého klienta, že bude od 1.3.2022 provozovat vesnickou hospůdku. Bude prodávat alko i nealko + nějaké cukrovinky a třeba klobásu s hořčicí či párek. Jedná se tedy jen o prodej zboží?
Samozřejmě, že povede deník tržeb . Musí vést daňovou evidenci a nebo může mít náklady
procentem.?
Mám jen větší firmy a hospodě jsem ještě účetnictví nevedla.
Moc děkuji