Děkuji moc, prosím ještě, mohu uplatnit tedy jen pouze DPH a ne tedy i jako naklad do roku 2020, jelikož tam již mám dávno platné daňové přiznání, tedy bych musel dělat pak opravné, přestože bych stejně zůstal na nulové dani.. Tedy pokud si uplatním to DPH například až v prosinci 2022, tak mohu to udělat bez toho, abych si tu částku zároveň dával i do nákladů? Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 1. 2022 13:14
Dobry den, zapomnel jsem fakturu mnou hrazenou v hotovosti cca 90000 z prosince 2020 dat jak do nakladu, tak do DPH. Zjistil jsem to az ted pres rok pote a oba jak ja tak prijemce jsme platci DPH, tedy on si samozrejme predpokladam spravne DPH uplatnil, ja zcela nespravne ne. Jde to jeste nejak douctovat, pripadne jak a zd je nutne opravne danove priznani, nebo to mam nechat byt, i za cenu toho, ze jsem hlavne o to DPH prisel. Je mi divne, ze jeste na mne neprisli, kdyz se udajne faktury platcu sparovavaji/ pisi to laicky /. Dan z prijmu jsem ten rok neplatil, tedy by se mi pripadnym dopoctem jen jeste snizil danovy zaklad. Osobne bych to radsi resil tim zapomenutim, coz se mi fakt stalo. Dekuji za pripadne rady.