Rozhodne období odstupneho

• 8. 1. 2022 17:39

Dobrý den dostal jsem výpověď k 31.12.2021 jaké je rozhodne období pro výpočet odstupného …zaměstnavatel mi tvrdí ze 10-12 měsíc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2022 18:13

without nickname

Výpověď se nedává "k", ale doručí se druhé smluvní straně a prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po jejím doručení začne běžet výpovědní doba, která činí nejméně dva měsíce.
      Pokud byla výpověď doručena v prosinci a váš pracovní poměr skončí nejpozději 31.3., odstupné se bude počítat z výdělku dosaženého ve 4. Q 2021.

• 8. 1. 2022 19:58

vecerkajiri@gmail.com

ja jsem dostal výpověď na konci října muj poslední procovni den byl 31.12.2021…rozhodný den pro odstupné je tudíž 3q2021 …daňový poradce zaměstnavatele mě napsal ze se mýlím ze je to 4q 2021 a odkazem na https://www.mesec.cz/clanky/jak-urcit-rozhodne-obdobi-pro-vysi-odstupneho/

• 8. 1. 2022 20:39

without nickname

Právo na odstupné vzniká dnem skončení PP, tento den je také prvním dnem, kdy odstupné může být vyplaceno (na základě dohody se zaměstnancem).
      Takže 3. Q.

Příklad:
      PP končí 31.12., dohodli jsme se, že vám odstupné vyplatím v tento den. Mzda je vám poukazována na účet, takže nejpozději v tento den musíte mít odstupné na účtu. Počkám na konec směny (nedej bože, aby vám končila o půlnoci), abych mohla spočítat odstupné z výdělku z 4. Q. Převodem to už nestihnu, tak letím do banky, abych vám peníze vložila na účet. Je Silvestr, smůla, banka zavřela ve 12.00.
      Ať se daňový poradce drží zákona a nedá na to, co píše nějaký "legislativec". Články se odměňují podle počtu úhozů, nikoliv podle obsahu.

• 8. 1. 2022 21:06

Linda.veselkova1@seznam.cz

Dobrý večer. Pokud bych vyplácela odstupné v prosincové výplatě, použila bych hodinový výdělek na 4.Q, který je spočten z výdělků 3. Q.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).