dobrý den, a to jste platil ze svého? nebo se firma ozve, že má neuhrazeno? Pokud ze svého tak jste "fakt" dobrý, pokud nemají uhrazeno, tak se určitě brzo ozvou.
nepíšete jaké čtvrtletí? jestli 1Q,2Q,3Q /2021 a 4Q/2021 není ještě uzavřený, pokud firma nemá krácený koeficient, tak bych dala do 4Q/2021 + 12/2021 KH s datumama vystavení faktur, pokud je nějaké čtvrtletí z roku 2020 a méně, tam bych musela sama pátrat co všechno udělat, tak na to si počkejte na někoho jiného. Pokud mají neuhrazeno, pak bych určitě to řešila, ikdyž nevím, nevím, jestli bych někomu dokázala říct "raději mi to neříkejte, ono se na to asi nepřijde"
No vím, že jsem udělal blbost...spíš se mi teď jedná o nápravu. Já za zboží normálně odvedu daň paušálem-tvoří to jen čáast mých příjmů/výdajů, ale faktury si do účetnictví nedám. Pokud to firma dá do účetnictví, tak to bude znamenat, že zboží je vše v majetku firmy a budu ho muset ještě jednou od firmy koupit. Pro firmu by to ale daňově nemělo mít žádný vliv-jen si do dá do nákladu ale daň nebude požadovat zpět. Nebo se pletu? Spíš se mi jedná o to, když se faktury neobjeví v kontrolním hlášení, jak moc je to dohledatelné, když se nepožaduje vratka daně? Státu tím žádná škoda nevznikla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 1. 2022 23:15
Dobrý den,
jsem IČař, ale nakupoval jsem na firemní DIČ mého zaměstnavatele produkty z EU v režimu reverse charge, ale faktury mu nedával. Vůbec o tom nevěděl a tím pádem posílala firma špatné KH a má i špatně daňové přiznání. Nyní jsem se stal plátcem DPH i já a nějak si až přečetl co se vše mělo dělat. Je to velký průšvih? Mám vše doznat a doplnit se zaměstnavatelem správně cca 4 kontrolní hlášení a 4 čtvrtlení přiznání k DPH? Nebo spíše mám doufat, že se to během 3 let promlčí? Nová účetní mi řekla, ať raději nic neříkám, že ta šance je dost malá a v případě, že by s finančák ozval, že se to dá doplnit až poté, ale to už by pak mohli brát jako daňový delikt? Nějak se nemohu rozhodnout...