Jé, zdravím vás Martinko. to nám to s těmi e-maily zkomplikovali, teď nevíme kdo je kdo, protože jsme byli zvykli na přezdívky. Spousta lidí teď zná můj e-mail a píši mi tam dotazy, což mě hodně štve, protože je to zásah do mého soukromí.
Ale k vašemu dotazu, já osobně bych zaměstnanci doporučila za r. 2021 podat daňové přiznání a tam si dítě uplatnit.
I já Vás moc zdravím paní Jasná. Já se dnes po dlouhé době objevila na těchto stránkách a jsem v šoku. Přezdívky fuč a samé emaily. Hned mě to napadlo, že to zrovna u Vás bude průšvih. Děkuji Vám moc za radu. Pánovi jsem napsala, že počkáme až vystaví rodný list, což je vlastně dokument, který nám má doložit.
Přeji Vám hezký den. Martina
Tak to by mě taky zajímalo. Psala jsem již businesscenter, zda se zveřejňováním e-mailových adres neporušuje ochrana osobních údajů, ale nikdo neodpověděl. Udělají změnu aniž by to s námi odpovídajícími konzultovali, což se mi zdá nefér. Jak jsem již psala, spousta lidí mi teď píše přímo na e-mail, což je pro diskuzi dost špatné, protože se tak přichází o možnost diskutování na dané téma a někteří z těchto diskuzí čerpají cenné rady. Taky bych raději měla přezdívku, ale nevím jak na to.
Já také děkuji. Už jsem chtěla napsat, proč se to změnilo a jen někomu,
já byla jedna z prvních 4.1., kdy naskočil meil, až jsem se lekla, co to je..
Na businesscenter jsem taky psala, že nechci vystupovat pod meilem a nic..
Tak snad se mi to podaří nastavit.
Děkuji vám všem za pomoc na tomto úžasném serveru. Přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 1. 2022 6:44
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec chce uplatňovat slevu na druhé dítě, narozené 12.11.2021.
K nahlédnutí jsem obdržela Znalecký posudek - otec zaměstnanec, Rozhodnutí o příjmení po zaměstnanci, Zápis o určení otcovství - otec zaměstnanec. Viz. email od zaměstnance:
Rodné číslo už máme, brzy budeme mít i rodný list kde bude mít malá jméno po mě, ale stále nebudu zapsán jako otec – problém s matrikářkou řešíme soudně.
Dle naší advokátky ale už jako právoplatný otec vystupovat mohu, jelikož máme doklad o určení otcovství a znalecký posudek od soudního znalce, který prokazuje, že otcem jsem.
Doklady zasílám v příloze, právně je to takto použitelné, i když a advokátka mě upozorňovala, že s tím budou mít na úřadech atd. trochu problém.
Lze takto uplatnit slevu na 2.dítě? Ještě jsem se s tím nesetkala..
Děkuji.