Vy se jako zaměstnavatel registrujete jako plátce daně (závislá činnost) - jmenuje se daň z příjmů FO (srážíte fyzickým osobám) vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně. Formulář - Přihláška k registraci pro právnické osoby -02, bod c) - 2.1. A myslím, že povinnost oznámit je do 30-ti dnů, ale unesou i později. Hlášení se neposílá měsíčně, ale jednou za rok, tzv. Vyúčtování daní... Částky se na FÚ posílají na účet s předčíslím 7720.
Jste povinen přihlásit se na Kooperativě a platit zákonné pojištění zaměstnavatele (pro pracovní úraz a nemoc z povolání).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
12. 1. 2022 19:25
Dobrý den,
prosím o upřesnění informace k přihlášení zaměstnance ke srážkové dani.
Jsem jednatel s.r.o. bez zaměstnanců a rád bych zaměstnal na DPP člověka, který je zaměstnán na HPP u jiného zaměstnavatele a má u něj podepsané prohlášení. U mě si nevydělá více než 10 000,- měsíčně, tedy nemám povinnost přihlásit na OSSZ a ZP, budu srážet pouze srážkovou daň. DPP bych rád sepsal zpětně k 01.01.2022, ačkoli mám povinnost přihlásit do 8. dnů na FÚ.
Můj dotaz zní: počítá se 8 dní od 01.01. nebo jinak? Mzdu za práci zaměstnanec obdrží standardně 15. násled. měsíce.
Předem velice děkuji.